تفاوت فلکسی و بنر
سه شنبه 16 بهمن 1403
4 دقیقه
32 بازدید
اشتراک گذاری

تفاوت فلکسی و بنر

تفاوت فلکسی و بنر چیست؟ از سال ۱۳۷۵ تابلوهای چاپ فلکسی فیس وارد بازار ایران شد و بخاطر نورپردازی و داشتن جلوه های بصری نسبت به رقبای خود جایگاه خوبی در بازار پیدا کرد. طرح های تابلو فلکس را در ابتدا توسط استیکرها یا برچسب در رنگ های مختلف بر روی متریال فلکسی می چسباندند. بدین حالت که پس از برش استیکر به اشکال مختلف ، با کمی نمدار نمودن متریال فلکسی ، استیکر ها روی آن چسبانده می شد و بعلت نمدار کردن فلکس، استیکر ها براحتی بروی فلکسی قادر به جابجایی بود و در نهایت پس از مشخص شدن مکان دقیق استیکر، بوسیله کاردک پلاستیکی ،هوا و نم زیر استیکر خارج شده و استیکر بخوبی روی فلکس قرار می گرفت. بدون شک در آن زمان بدست آوردن هارمونی مناسب از لحاظ رنگ ، طرح و پیاده سازی لوگوها و علائم تجاری کار پیچیده و هنری محسوب می شد.

فلکسی متریالی است که برای تابلوهایی که داخل آنها مهتابی به کار رفته است، همانند سر در مغازه‌ها، فروشگاه‎ها، تابلوهای عابر پیاده و برخی از بیلبوردها و استند نمایشگاهی می بینید. فلکسی در دو نوع چینی و کره‎ای در بازار موجود وجود دارد که نوع چینی آن معمولاً با ۱۸ اُنس و نوع کُره‎ای با ۲۰ اُنس ساخته می‌شود. برای سر در فروشگاه ها بیشتر از نوع فلکسی ۲۰ اُنس استفاده می‌گردد. تفاوت این دو نوع فلکسی در کیفیت آنهاست چنان که فلکسی کُره‎ای از کیفیت چاپ و مقاومت بالاتری نسبت به فلکسی چینی برخوردار است. متریالی که در تولید فلکسی ها استفاده می‌شود قابلیت عبور نور از خود را دارد. این در حالی است که سایر ابزارهای تبلیغاتی همچون بنر از این قابلیت محروم هستند.
تفاوت فلکسی و بنر

برای چاپ فلکسی استفاده از دستگاه هایی که توانایی چاپ بهترین نوع را داشته باشند، ضروری می باشد. به عبارت دیگر، کیفیت دستگاه چاپ در کارکرد فلکسی تاثیر زیادی می گذارد. در زیر به مهمترین ویژگی‌ها و تفاوت فلکسی و بنر و دستگاه‌ چاپ اشاره می‌کنیم:

ریپ دستگاه: ریپ عمل خروجی چاپ را بر عهده دارد که به هر میزان ریپ دستگاه قویتر باشد کار چاپ نیز بهتر و با کیفیت انجام می‎شود. ریپ به دلیل داشتن پروفایل‌های زیاد، قابلیت چاپ گزینه‌های زیادی را دارا است. پروفایلهای موجود در ریپ به وسیله تولیدکنندگان و یا فروشندگان دستگاه ساخته می شود. نکته‎ای که باید در رابطه با پروفایل‌ها توجه کرد این است که در هنگام انتخاب نوع جوهر باید از جوهر مخصوص و متناسب با پروفایل آن استفاده نمود. در هنگام خرید دستگاه , نوع جوهر از سوی فروشنده به شما اعلام می شود و شما فقط باید از این نوع جوهر استفاده نمایید.

هد: این بخش یکی از مهمترین قسمت دستگاه چاپ محسوب می شود که در آخر فلکسی چاپ شده از آن خارج می‌شود. هد‌ها در سایزهای مختلفی ساخته می‌شوند. هدها دارای نازل‎های ظریفی هستند که جوهر از آن خارج می‌شود. انواع سایز هدها عبارت است از ۸۰ ، ۴۲ ، ۲۰ ، ۱۴ و ۳/۵ پیکولیتر هد ۳/۵ پیکولیتر چاپ فلکسی را در حد پرینترهای خانگی چاپ می‌کند. هدهای با پیکولیتر ۸۰ برای کارهایی که از فاصله دورتر دیده می‏شوند، مناسب می باشند .تعداد نازل‌ها نقش زیادی در سرعت چاپ می گذارد به طوری که هر قدر تعداد نازل ها بیشتر باشد، سرعت چاپ نیز بیشتر می‌شود. به این معنا که هنگام استفاده از هد ۱۰۲۴، پهنای چاپ فلکسی در pass 3 معادل ۲/۵ سانتیمتر و در هد ۱۲۸ با همان pass معادل ۵ سانتیمتر می‌باشد. هدها خود به چندین نوع هد زار، هد اسپکترا، هد کونیکا، هد اپسون و هد سیکو طبقه‎بندی می‌شوند. که در مقالات بعدی به توضیح این هدها می پردازیم. هر کدام از این هدها ویژگی‌های منحصر به فردی دارند
نکات ضروری در طراحی چاپ فلکسی با توجه به تفاوت فلکسی و بنر

طراحی باید با ابعاد چاپ صورت پذیرد. حداقل رزولوشن برای چاپ فلکسی ۷۲ DPI می‌باشد. فایل‌هایی که برای چاپ استفاده می‌شوند بهتر است در فرمت Tif یا jpg ذخیره شود.

بدنه دستگاه : بدنه دستگاه شامل شاسی دستگاه، محل قرارگیری جوهر، کامپیوتر و … می‌باشد که تاثیر چندانی بر روی کیفیت چاپ نمی گذارد و تنها برای ارتعاشات ناشی از حرکت هد دستگاه اثر گزار است. در رابطه با شاسی هر چقدر وزن بیشتری داشته باشد، ثبات بیشتری در هنگام چاپ داریم. نهایت وزن شاسی‌ها ۷۰۰ کیلوگرم است.