جوش لیزری آلومینیوم

لیزر فایبر برای جوشکاری یکی از روش‌های پیشرفته و دقیق در حوزه فلزکاری است که بخصوص در صنایع فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. فلز آلومینیوم یکی از فلزات غیر آهنی یا رنگی است که به صورت آلیاژهای مختلف عرضه می‌شود. این فلز دارای ویژگی‌های خاصی مثل انعطاف پذیری، جوش لیزری، چگالی پایین، استحکام بالا، هدایت الکتریکی و حرارتی مطلوب و … است. تا مدت‌ها پس از استفاده از این فلز، جوش لیزری آلومینیوم یک روش غیر ممکن به نظر می‌رسید؛ اما امروزه جوش لیزری فلز آلومینیوم یکی از کاربردی‌ترین روش‌های جوشکاری در صنایع مختلف مثل خودروسازی، الکترونیک و هوافضا است. در این مقاله قصد داریم تا شما را با مفهوم جوش لیزری آلومینیوم، فرایند و مزایا و معایب آن آشنا کنیم. همچنین، روش‌ها، تکنیک‌ها و نکات مهم مربوط به جوش لیزری فلز آلومینیوم را بررسی و مورد بحث قرار دهیم؛ بنابراین اگر به این موضوع علاقه دارید تا انتها همراه ما باشید.

معرفی روش‌های جوشکاری آلومینیوم

در ادامه به بررسی روش‌های مختلف جوشکاری آلومینیوم می‌پردازیم:

جوش لیزری آلومینیوم

در بخش‌های بعدی به بررسی دقیق این روش می‌پردازیم؛ به طور کلی جوش لیزری برای جوشکاری آلیاژهایی مناسب است که در برابر خوردگی مقاومت کمی دارند.

جوشکاری آلومینیوم با قوس الکتریکی و الکترود ثابت یا روش جوشکاری TIG

در این فرایند، یک قوس الکتریکی بین الکترودی از جنس تنگستن و قطعه ایجاد می‌شود و هم‌زمان با این کار گاز خنثی مثل گاز آرگون قوس را احاطه و از اکسیداسیون الکترود جلوگیری می‌کند؛ در این روش از یک فلز پرکننده نیز استفاده می‌شود. جریان مورد استفاده در این روش برخلاف روش جوشکاری ورقه‌های فولادی به صورت جریان متناوب یا جریان AC است. این روش برای جوشکاری قطعات آلومینیومی با ضخامت بین ۱ تا ۶ میلی‌متر کاربردی است.

روش جوشکاری قوسی با الکترودهای مصرفی یا روش جوشکاری MIG

یکی دیگر از روش‌های پرکاربرد در صنعت جوشکاری آلومینیوم، جوشکاری میگ است. در این روش که به جوشکاری نیمه اتوماتیک هم معروف است، از یک سیم الکترود و یک فلز پرکننده برای جوشکاری استفاده می‌شود. در این روش سیم جوش دور یک حلقه پیچانده و سر دیگر آن به تفنگ جوشکاری وارد می‌شود تا در نهایت اتصال قوس با قطبیت معکوس صورت بگیرد. این روش برای جوشکاری آلومینیوم با ضخامت‌های بیش از ۴ میلی‌متر یا ضخامت‌های ۱ میلی‌متر به صورت جریان پالسی کاربرد دارد و از روش TIG سریع‌تر است.

جوشکاری به روش پرتو الکترونی

این روش که شباهت زیادی با جوش لیزری آلومینیوم دارد، در خلاء صورت می‌گیرد و هیچ نیازی به استفاده از گاز محافظ ندارد. از روش پرتو الکترونی برای آلیاژهای آلومینیومی استفاده می‌شود که ضخامت زیادی دارند.

جوش اصطکاکی آلومینیوم

یکی از بهترین روش‌های جوشکاری آلومینیوم برای پیشگیری از آسیب رسیدن به قطعات آلومینیومی، روش جوش اصطکاکی است که به سه صورت جوشکاری اغتشاشی، جوشکاری دورانی و جوشکاری چرخشی انجام می‌شود. در این روش که مثل روش پرتو الکترونی به گاز محافظ احتیاجی ندارد، ذوب شدن صورت نمی‌گیرد و براساس اصطکاکی که بین دو قطعه وجود دارد، جوشکاری صورت می‌گیرد.

جوش لیزری آلومینیوم چیست؟

فلز آلومینیوم یکی از فلزات پرکاربرد و ارزشمند در صنعت جوشکاری است که ویژگی‌ها مهم و نقش موثری در این عرصه دارد؛ از این جهت آشنایی بیشتر با جوش لیزری آلومینیوم می‌تواند نقش مهمی در بهتر شدن فرایند جوشکاری و افزایش کیفیت کار جوشکاری ارائه کند. فلز آلومینیوم با قرار گیری در برابر حرارت قادر است تا اکسید آلومینیوم ایجاد کند؛ این اکسید مقاومت بالایی در برابر سیالات دارد و نقش یک لایه حفاظتی را در برابر نفوذ دارد. همچنین بهترین دما برای ذوب و جوشکاری فلز آلومینیوم دمایی حدود ۶۵۰ درجه سانتی گراد و درجه ذوب اکسید آلومینیوم حدود ۲۰۰۰ درجه سانتی گراد خواهد بود. با دانستن این موارد بهتر است به بررسی جوش لیزری آلومینیوم بپردازیم. جوش لیزری آلومینیوم یک فرایند جوشکاری پیشرفته است که با استفاده از قدرت و توان پرتو لیزر، امکان ایجاد اتصالات دقیق و با کیفیت بالا بین قطعات فلزی آلومینیوم را فراهم می‌کند. در این فرایند، پرتو لیزری به صورت پرتو نوری به نقطه جوش اعمال شده و باعث ذوب شدن ناحیه مورد نظر و ایجاد اتصال محکم بین قطعات می‌شود.

با ما در ارتباط باشید