نگهداری دستگاه بنر را مطلبی دیگر بررسی کردیم و اکنون ادامه آن و تکمیل موارد. دما نکته ی مهمی است که اپراتور دستگاه بنر همواره باید به آن توجه زیادی داشته باشد. نقش دما را در کیفیت و کارایی دستگاه چاپ بنر نمی شود نادیده گرفت.به یاد داشته باشید. اگر دمای محیط پاچخانه و تبعا دمای هد دستگاه بنر تنظیم نباشد مشکلات عدیده ای در حین چاپ به وجود خواهد آمد.دما بسته به فصل خاصی ندارد و در همه ی فصول باید اپراتور حواسش به تنظیم دمای دستگاه باشد.
اصولا در فصل تابستان بهتر است از کولر گازی برای خنک کردن محیط چاپخانه استفاده کنید. در واقع کولر گازی باعث می شود دمای چاپخانه را به ویژه در مناطق گرمسیر کشور پایین بیاورد. در صورتی که کولر های آبی اصولا توانایی کاهش دما در حد ۳ الی ۴ درجه را دارند که در بسیاری از موارد نمی تواند برای دستگاه بنر گزینه ی مناسبی باشد. به همین علت توصیه می کنیم در فصل تابستان در محیطی که دستگاه بنر نصب شده است، کولر گازی تهیه کنید. از طرفی دمای بالا هم کیفیت چاپ را کاهش می دهد و هم مشکلاتی را برای هد به وجود می آورد. البته مهمترین مشکل همان کیفیت چاپ است که می تواند برای مشتری ایجاد نارضایتی کند.
در فصل زمستان کمی اوضاع فرق می کند. شما در فصل زمستان باید محیط چاپخانه و بعد از آن سر هد را گرم نگه دارید. گرم کردن سر هد البته اصولی نیست و بهتر است تلاش کنید تا کل محیط چاپخانه گرم شود. برای این منظور نیز می توانید از هیتر های گازی و برقی استفاده کنید. البته گرم کردن جوهر نیز یکی از راهکارهای موجود می باشد که البته کمی خطرناک می باشد و در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت. در حال حاضر دستگاه های جدید نوعی هیتر بر روی هد دستگاه نصب کرده اند که می تواند دمای سر هد را بالا برده و مشکلات هد گرفتگی را کاهش دهد. توجه داشته باشید که دما موضوع مهمی است که نمی توان به این سادگی ها از کنار آن رد شد و باید مورد توجه قرار گیرد.
موضوع بعدی وجود رطوبت می باشد. تنظیم نبودن رطوبت محیط نیز می تواند مشکلاتی را در چاپ به وجود آورد و باید مورد توجه قرار گیرد. باید سعی شود علاوه بر دماسنج، رطوبت سنج نیز در چاپخانه نصب کنید تا مشکلی از این بابت ایجاد نشود. رطوبت برای دستگاه های مختلف متفاوت است اما بهتر است رطوبت را در یک میزان مشخصی قرار گیرد.
یکی از نکاتی که به آن توجه کافی نمی شود، روغن زدن به ریل و بلبرینگ دستگاه بنر می باشد. این کار موضوع مهمی است که می تواند در بالا بردن عمر دستگاه بنر نقش مهمی داشته باشد. این روغن کاری باید به صورت منظم انجام شود تا مشکلی برای دستگاه به وجود نیاورد.
نکته پایانی که باید به آن اشاره کنیم این است که دستگاه بنر یک دستگاه ایمن و بدون خطر است اما اگر دقت کافی را به کار نبندید می تواند خطرات جبران ناپذیری را ایجاد کند. دستگاه بنر وقتی روشن می شود شوخی بردار نیست و می توادند خطر آفرین باشد. در نتیجه در درجه اول سعی کنید افراد متفرقه را به محل چاپخانه راه ندهید. در واقع این افراد هیچ اطلاعاتی از دستگاه بنر و خطرات آن ندارند و به همین علت ممکن است خطراتی را برای آن ها به همراه داشته باشد. علاوه بر این خود شما نیز تا می توانید به نکات ایمنی توجه کنید. نکات ایمنی استفاده از دستگاه بنر آنقدر هم سخت و پیچیده نیست اما بهتر است همین نکات ریز که تکنسین دستگاه به شما گوشزد کرده است را رعایت کنید تا خدای نکرده خطری شما را تهدید نکند.
استفاده از دستگاه بنر نکات زیادی دارد که در این دو مطلب تنها به بخشی از آن ها اشاره کردیم. شما با استفاده از این نکات می توانید هم کارایی خود یا اپراتور دستگاه را بالا ببرید و هم عمر دستگاه خود را افزایش دهید. در واقع رعایت این نکات برای تمام کسانی که از دستگاه بنر استفاده می کنند ضروری است و به هیچ عنوان نباید نادیده گرفته شود. رعایت نکات بیان شده هم می تواند از نظر کیفیت و هم از نظر صرفه اقتصادی کار با دستگاه بنر به شما کمک کند که مزیت فوق العاده ای به حساب می آید.
اگر به شنیدن پادکست علاقه دارید ، پادکستهای دستگاه چاپ را ببینید.