اهمیت دستگاه لیزر چیست؟ در این مقاله به پاسخ این پرسش و همچنین کاربردهای دستگاه لیزر در زندگی و کار میپردازیم.
با نگاهی به اطراف محل زندگی و کار خود، متوجه می شوید که تعداد زیادی از اشیاء و اسباب، به کمک ماشین آلات خاصی ساخته و یا آماده ی استفاده اند. معمولا دستگاه سی ان سی از جمله دستگاه لیزر، برای این منظور نقش بسیار خوبی ایفا می کنند. دستگاه لیزر کاربردی بوده و شکل و مشخصات ظاهری آن به منظور کارآیی های گوناگون تعریف شده باشد. مانند صفحات و بدنه ی کیس کامپیوتر که سوراخ ها، شیارها و .. در قسمت های مختلف و اطراف آنها ایجاد شده و هر کدام فایده ی خاص خود را دارند. سوراخ ها برای تهویه مناسب و برخی شیارها و فرورفتگی ها و برجستگی ها نیز محل جای گذاری قطعات سخت افزاری و یا اتصال سیم ها هستند.
برخی دیگر از این اشیاء نیز جنبه ی کاربردی خاصی نداشته و بیشتر جنبه ی تزئین یا تکمیل دکور اتاق یا دفتر کار را دارند. مثلا اگر به جعبه های فانتزی دستمال کاغذی یا برخی از لوازم التحریر و ابزار اداری دقت کنید، طرح و نقش ها و حکاکی و شیارهایی که فرم خاصی دارند را مشاهده خواهید کرد.که این تنوع بوسیله دستگاه لیزر انجام گرفته است .
بخش قابل توجهی از این شیارها و حکاکی ها نیز توسط دستگاه لیزر که یکی از انواع دستگاه های سی ان سی هستند، بر روی این قطعات پدید می آیند. با گسترش و تولید روز افزون این ابزار و اشیای کاربردی و تزئینی، متوجه میزان رو به رشد استفاده از دستگاه لیزر خواهید شد. به عبارت دیگر، از گذشته تا امروز، به نسبت افزایش لوازم خانگی، کامپیوتری، تزئینی و …، بالطبع بهره مندی از توانایی های ماشین آلات سی ان سی و دستگاه لیزر نیز افزایش پیدا کرده است. از همین رو، بدون شک برای فعالان در عرصه ی دکوراسیون داخلی نیز خرید و به کار گیری دستگاه لیزر اهمیت فراوان دارد. چرا که بخش قابل توجهی از قطعات، صفحات و بدنه های مورد استفاده در دکوراسیون منازل و دفاتر اداری و سالن های همایش و …، می توانند تحت عملیات دقیق این دستگاه تولید یا تکمیل گردد.
البته نباید فراموش کنیم که این روند رو به رشد، یک روند و ارتباط دو سویه میان محصولات تولید شده و دستگاه لیزر به حساب می آید. به این ترتیب که با افزایش انواع محصولات از این دست، برای آماده سازی آنها نیز تعداد بیشتری دستگاه لیزر به کار گرفته می شود، و بالعکس، با رشد بازار فروش و استفاده از این نوع ابزار و لوازم، زمینه برای استفاده ی بیشتر از دستگاه لیزر فراهم خواهد شد.
با بررسی این موارد، می توان نتیجه گیری کرد که یک کارگاه کوچک در صورت خرید یکی از این نوع ماشین آلات، قادر خواهد بود نقش خود را در رفع نیاز صنایع مرتبط، ایفا کند. یکی از اصلی ترین حوزه های کاری در ارتباط تنگاتنگ با دستگاه لیزر و ماشین آلات مشابه، حوزه ی چاپ و تبلیغات می باشد. به خوبی می دانیم که صنعت تبلیغات امروز، صرفا توزیع آگهی و اطلاع رسانی با استفاده از بنر و صفحات مجازی نیست.
ابزار و لوازم کاربردی و تزئینی مانند قاب های کوچک، جعبه های فانتزی و … ، بخش مهمی از روش های تبلیغات در عصر نوین را متوجه خود کرده اند. به همین ترتیب، قسمت سخت افزاری و پشتیبانی این رویکرد، یعنی تهیه متریال مورد استفاده (چوب، فلز، سنگ، پلاستیک و …) از یک سو، و ماشین آلات شکل دهی این مواد از سوی دیگر، جایگاه مهمی در پیشبرد اهداف تبلیغاتی دارند.
علاوه بر صنعت چاپ و تبلیغات، یکی دیگر از صنایعی که در سال های اخیر، استفاده از دستگاه برش لیزر فراوانی کرده است، صنایع مرتبط با پارچه و چرم می باشد. فرم ها و نقوش گوناگونی که بر سطح انواع پارچه های دوخت لباس و مانتو ایجاد می گردند، همچنین برش کاری و حکاکی روی ورق های چرمی، برای دوخت کیف ها، کمربند ها و روکش کفش هایی که از جنس چرم باشد، نیاز به استفاده از دستگاه برش لیزر دارند. در صنایع ماشین سازی و قطعه سازی نیز، نمی توان تاثیر مثبت دستگاه لیزر را نادیده گرفت. بدون عملیاتی که توسط دستگاه CNC و دستگاه لیزر انجام پذیر هستند، تولید و ارائه ی محصولات و خدمات منطبق با نیاز بازار، مشکل و گاهی غیر ممکن می باشد.
یکی از مهم ترین حوزه های کار با انواع دستگاه لیزر، صنایع قالب سازی و مدل سازی است. این صنایع ارتباط تنگاتنگی با شاخه ی ماشین سازی دارند. اما خروجی نهایی آنها، بیشتر برای موارد حساس تر و دقیق تر است. به عنوان نمونه مدل هایی که قرار است برای ساخت و شکل دهی قالب های ریخته گری استفاده گردند، باید دارای دقت ابعادی بالایی باشند. با توجه به دو پارامتر سرعت و دقت (غیر از سیستم کنترل هوشمند) در عملکرد دستگاه برش لیزر، بهره برداری از چنین ماشین شگفت انگیزی برای کارفرمایان فعال در این گونه مشاغل، وسوسه انگیز و در برخی موارد گریز ناپذیر است.